Jeen Akkerman, JEEN bureau voor communicatie:

Aukje Gorter grafisch ontwerper…

… is creatief in het bedenken van huisstijl, visueel concept en opmaak

… is flexibel bij het inspelen op wensen en verwachtingen van klanten

… is accuraat in het meedenken over oplossingen zonder dogma’s

… en is snel, als het gewoon of ongewoon op tijd klaar moet

 
 
Bea Claessens, Natuurmonumenten: Ik werk graag met jou omdat je me inspireert! Je creativiteit is luchtig en speels; je weet ons brede werkveld en de discussies goed te raken in vorm en beelden. Daarbij werk je ook nog eens snel en efficiënt. 

 

Pieter van de Pol, beeldend kunstenaar: Samenwerking tussen een grafisch ontwerper en een beeldend kunstenaar komt vaker voor. Wat het samenwerken met jou bijzonder maakt is dat je de kwaliteiten bezit om een brug te slaan tussen grafisch ontwerp en vrije kunst. Jouw inventiviteit en vrije manier van denken geven veel ruimte in de praktische samenwerking bij projecten. Ik waardeer je als kunstenaar, maar ook om jouw frisse kijk op het leven.

 

Marianne Peters, Woningstichting Alphons Ariëns: Aukje denkt met je mee zonder op jouw stoel te willen zitten. Creativiteit, flexibiliteit en spontaniteit sieren het proces en het contact met Aukje.

 

Leo Lamers, Arcadis: Erg plezierig rond de opmaak van mijn boek Het grote groene misverstand vond ik:

  1. dat je affiniteit hebt met de inhoud: het landelijk gebied. Met beknopte aanwijzingen weet jij uit een stapel ruwe gegevens de mooiste treffende beelden te maken.
  2. dat je erg ambitieus bent: Het voorbeeldboek An inconvenient truth vond je te rommelig van opmaak. Het grote groene misverstand moest beter en werd ook beter. Dat hoor ik van veel lezers.
  3. de functionele en efficiënte manier van samenwerken van concept naar eindproduct (dat er op tijd lag!).
  4. de vormgeving van mijn volgende boek zal ik zeker weer aan jou toevertrouwen.”

 

Paula Walta, Beeldend Danstheater Telder: Aukje ken ik al erg lang; we hebben samen een dansverleden. Ze zat 3 klassen hoger op de Dansacademie. Ze was voor mij een lichtend voorbeeld; een prachtige danseres! Toen had ik niet kunnen denken aan wat we daarna allemaal samen gedaan hebben. Er is vriendschap gekomen, maar we hebben ook steeds samen gewerkt.

Ik vind het erg prettig dat ze niet alleen vormgeefster is. Naast dans zijn ook beeldende kunst, natuur en muziek belangrijke thema’s in haar leven. Dat uit zich ook in haar werk: ze is sterk in het vormgeven van ongebruikelijke uitingsvormen, van kunst of objecten in de open ruimte, of combinaties daarvan.

Werken met Aukje voelt niet meer als werken… Dat komt door de enorme betrokkenheid die ze heeft. Ze is betrouwbaar, zet zich in, denkt mee, maar blijft daarbij helemaal zichzelf. En dat is enorm prettig: ze blijft rustig, zegt wat zij ervan vindt en geeft altijd ideeën over hoe ik verder kan.

Kortom: van werken met Aukje krijg ik energie, inspiratie en zin!
Daarbij levert dit prettig eigenwijze Arnhemse meisje erg mooi werk af.
 
 

Marjel Neefjes, Communicatiebureau de Lynx: Onze samenwerking begon toen ik eindredacteur werd van het Vakblad Natuur Bos Landschap, dat Aukje al jaren opmaakte. Dat beviel zo goed, dat we als bureau Aukje inmiddels veelvuldig inschakelen voor tijdschriften, folders en ander materiaal. Ze voelt snel aan wat je bedoelt, kent alle conventies van het vormgeversvak. Maar het leukste vind ik dat ze ook regelmatig met liefde en veel creativiteit dwars tegen die conventies in kan gaan. Ze was dan ook onmiddellijk enthousiast bereid om mee te werken aan ons ietwat krankzinnige ezeltjesproject www.hoeveluwsbentu.nl.