Spelen in de ruimte of op het platte vlak, met letters, foto, schets of 3D-object. Op zoek naar ritme, rust en overzicht. Dat kenmerkt het werk van grafisch ontwerper Aukje Gorter.
Met veel gevoel brengt zij losse vormen bijeen en ordent ze tot een schijnbaar vanzelfsprekend verband. Altijd passend bij de opdrachtgever en het communicatiedoel. Of het nu gaat om een beeldmerk, poster, huisstijl, rapport, tijdschrift of website – haar stijl is herkenbaar: eerlijk, helder en transparant. Een welkom rustpunt in een hectische wereld.
Voor mooi om het mooi of hijgerige hype’s moet je bij Aukje niet zijn.

Inspiratiebronnen vindt zij in de natuur en kunst. De vormgever Aukje komt zo tot nieuwe ideeën. De mens Aukje tot rust en broodnodige reflectie. Natuurlijke landschappen, musea, theaters en muziek behoren tot haar basisbehoeften. Lichtgewichttent en toerfiets zijn evengoed hulpmiddel als schetsboek en Mac.
Een diversiteit aan opdrachtgevers weet haar te vinden. Daarbij is de natuursector prominent aanwezig.

 

 

Op de achtergrond zijn foto’s van Schiermonnikoog gebruikt. Dat is dè plek in Nederland waar ik minstens 1 keer per jaar naar toe ga om op een soort nulpunt te komen, vrij van de dagelijkse beslommeringen, om vervolgens daarna met volle energie me weer op het grafische ontwerpen te storten.
De foto’s zijn gemaakt door Hans van den Bos, Bosbeeld.nl.
De website is gerealiseerd door Paksha Thullner van PT Automatisering.